ONZE BLOG

Hoe organiseer je een geslaagde landelijke bruiloft

Geen onderdeel van een categorie
– 5 augustus 2023

Houden jullie van de natuur, bloemen en een rustieke stijl? Dan is een landelijke bruiloft echt iets voor jullie!

Maar niet iedereen weet hoe je zo’n bruiloft organiseert. Hier zijn een paar tips om van je landelijke bruiloft een succes te maken.

Waar organiseer je een landelijke bruiloft?

Er zijn verschillende keuzes.

Als je een bruiloft op het platteland wilt, kies dan voor een authentieke locatie zoals een boerderij, schuur of molen. Deze originele en warme locaties hebben niet veel decoratie nodig. Je kunt ook kiezen voor kleine landhuizen die je bruiloft een vintage uitstraling geven.

Voor degenen die een feest in de buitenlucht willen, kan de bruiloft ook midden in de natuur worden gehouden. Wilde bloemen, weelderig groen en bomen maken allemaal deel uit van het programma. Maar natuurlijk kun je dit soort locaties alleen kiezen als het weer het toelaat. Ben je niet bang om het risico te nemen? Denk dan aan een feesttent om je gasten te beschermen bij slecht weer.

Welke decoratie voor een landelijke bruiloft?

Het voordeel is dat je kan kiezen voor luxueuze bruiloftdecoratie, maar je kunt het ook zelf doen als je een klein budget hebt. Aarzel niet om je familie of vrienden om hulp te vragen om je DIY (Do It Yourself) decoratie te maken.

Bloemen zijn het belangrijkste onderdeel van een landelijke bruiloft. Hoe meer, hoe mooier! Je kunt ze gebruiken om de tafels te versieren, slingers of samenstellingen te maken. Je kunt ze ook  laten drogen en cadeau geven aan de gasten. Bloemenmuren zijn bovendien erg trendy, of het nu is voor foto’s of om een vleugje kleur toe te voegen aan de zaal. Je kunt ook een muur van bladeren creëren. Deze zijn verkrijgbaar in de winkel.

In principe is er geen kleurencode voor een landelijke bruiloft, maar de nadruk ligt op het plantaardige en natuurlijke. Kleuren als beige, bruin, wit en ivoor zijn dus het beste. Als je meer van felle kleuren houdt, kun je kiezen voor kleurrijke bloemen zoals rozen, pioenen of zonnebloemen.

Een trouwjurk voor op het platteland?

Kies bij een landelijke bruiloft voor eenvoudige, elegante, lichte jurken, bij voorkeur van katoen of chiffon. Een landelijke trouwjurk kan zowel lang als kort zijn, in pastel- of nude-tinten. Je kunt ook een lichte jurk met kant of bloemen dragen.

Wat het boeket betreft, krijgen witte bloemen de voorkeur. Maar je kunt natuurlijk ook wat contrast toevoegen met gekleurde bloemen.

Boeketten met wilde bloemen en asymmetrische bloemen hebben de voorkeur. Gedroogde bloemen geven je boeket een rustiek accent.

Welke bedankjes geef je je gasten?

Als het gaat om cadeaus voor gasten, denk dan aan de natuur! En waar natuur is, zijn … planten! Gebruik kleine glazen potjes en labels om een briefje, een citaat of een herinnering aan de dag op te schrijven. Als je bruiloft in de winter plaatsvindt, kies dan voor een boom om te planten.

Hout kan ook trendy zijn voor landelijke bruiloften. Sleutelhangers of gepersonaliseerde houten plaatjes zijn ook populaire cadeaus.

Kleine glazen potjes of flesjes zijn ook erg in de mode. Jampotten en miniflesjes olijfolie kunnen een rustiek effect geven. Aarzel niet om ze te hergebruiken voor een samenstelling van gedroogde bloemen.

Kleine zakjes lavendel of thee om te laten trekken kunnen ook een warme en zachte herinnering zijn voor je gasten.