ONZE BLOG

5 Ideeën voor de ceremonie

Blog
– 2 augustus 2023

Steeds meer koppels willen een ceremonie die weerspiegelt wie ze zijn. Een ceremonie die gaat over liefde, waarden, verschillen en de dingen die hen verbinden.

Een ceremonie heeft geen contractuele waarde – het is een verbintenis vanuit het hart. Het stelt jullie in staat om jullie liefde en jullie huwelijk te vieren met een ceremonie die jullie zelf kiezen: teksten, gedichten, muziek, toespraken, rituelen… Kortom, het is een ceremonie die jullie imago weerspiegelt.

Terwijl sommige koppels geen rituelen willen inlassen, willen anderen dit net wel om hun verbintenisceremonie meer gewicht te geven. Le mariage des étoiles laat jullie kennismaken met een aantal van deze trendy rituelen voor jullie bruiloft.

Het zandritueel :

De bruid en bruidegom houden elk een flesje zand in hun hand en gieten samen de inhoud in een vaas. Het zand van de bruid of bruidegom vertegenwoordigt hun individualiteit, ervaring en karakter. Door ze samen te mengen, geven de bruid en bruidegom aan dat ze nu verenigd zijn. Je kunt het ritueel uitvoeren terwijl jullie de geloften uitwisselen!

Het wijnritueel :

Voor de bruiloft schrijven de bruid en bruidegom elk hun redenen op waarom ze willen trouwen, waarom ze aan elkaar gehecht zijn en waarom ze van elkaar houden. Tijdens de ceremonie worden deze brieven in de houten kist met de fles gedaan, die vervolgens wordt verzegeld.

Deze doos wordt geopend als de bruid en bruidegom een turbulente periode doormaken. Ze herlezen hun brieven en de redenen waarom ze wilden trouwen. Als 10 jaar lang niets het geluk van het koppel in de weg staat, is het openen van de doos de perfecte manier om dit prachtige jubileum te vieren!

Het boomritueel :

De boom past perfect bij de symboliek van het koppel (het planten, de groei…). Van het zaadje tot de stevige, bladerige eik, de vergelijking met een liefde die zich ontwikkelt en consolideert is heel natuurlijk! Als je deze boom plant, zorg er dan voor dat hij net zo groeit als jullie liefde.